Parazitii cred in libertatea de a exista (II)

parazitiip11.jpgParaziţii cred în libertatea de a exista altfel decât ţi se permite (II)
« Copiii noştri nu vor asculta Paraziţii pânã la 18 ani »
Omul este un animal social obligat sã respecte regulile şi îngrãdirile impuse de societate. Cei care refuzã cu vehemenţã sã joace rolul de cetãţean model sunt numiţi nonconformişti . Indiferent de modul cum sunt etichetaţi,de schimbãrile din societate sau de curentele muzicale în vogã, bãieţii de la Paraziţii şi-au pãstrat linia, au rãmas ei înşişi fãrã sã renunţe la dreptul de a se exprima. Un interviu realizat cu sprijinul lui Marius Grama şi Cristi Dumitru.
– Oameni fiind, bãnuiesc cã aveţi în gând sã vã întemeiaţi o familie . Copiii voştri vor asculta Paraziţii ?
Chelloo este cel care se grãbeşte sã se însoare. Copiii noştri ? Nu vor asculta Paraziţii pânã la 18 ani. Bineînţeles cã glumim. Nu are rost sã le interzicem asta mai ales cã în casã se vorbeşte la fel. Dar credem cã varsta cea mai potrivitã pentru ca ei sã asculte şi sã descopere cultura hip-hop ar fi un 13-14 ani. Nu ar fi ceva ieşit din comun ca ei sã afle mai multe despre cum suntem noi în interior, despre modul cum ne refulãm în muzicã.
– Înseamnã cã muzica voastrã s-a nãscut din frustrãri personale si ca aţi rãmas cu sechele încã din copilãrie…
Normal ! Provenim din familii modeste şi am muncit ca sã ne câştigãm singuri banii. Nu mai vorbim de faptul cã am trãit în regimul comunist unde lucrurile nu au fost niciodatã roz iar libera exprimare a fost interzisã total. Eram pur şi simplu nişte legume. Acum s-a schimbat situaţia chiar dacã nu numai în bine.
– În piesele voastre susţineţi cã sunteţi nişte oameni normali cu un venit normal. Care este adevãrul ? Oamenii se aşteaptã sã vadã la televizor vila, piscina si eventual câteva maşini de lux…
Chiar suntem nişte oameni normali. Trãim din muzicã şi asta cred cã spune totul despre noi. În România nu te îmbogãteşti dacã trãieşti din muzicã. Nu avem de gând sã facem avere sau sã ocupãm locurile altora în topul celor bogaţi. Suntem multumiţi, financiar, cu ce avem acum şi facem parte din clasa socialã medie.Sã zicem cã noi câştigãm cam cât câştigã un român plecat la muncã în Germania, Italia sau Spania, numai cã existã o diferenţã, aceea cã scoatem bani fãcând ceea ce ne place.
– Aţi avut o colaborare fructuoasa cu Viţa de vie. În ultima vreme însã aţi lãsat loc speculaţiilor. Ce s-a întâmplat ?
Nu s-a întâmplat nimic rãu. Suntem prieteni cu Viţa de vie şi le-am spus-o şi lor : « În momentul de faţã nu ne place ce faceţi ». Nu ştim de unde aceastã transformare a lor dar ne amintim cu plãcere de concertele pe care le susţineam împreunã. Pentru fiecare în parte aveam pregatite câte şase, şapte melodii în premierã. Probabil cã mulţi işi amintesc de acea perioadã. Şi nu neapãrat dintre fanii Viţa sau Paraziţii.
– De multã vreme ne-aţi promis acea colaborare cu trupa Phoenix. Nu s-a mai auzit nimic, însa…
Sunt doi ani de atunci. Propunerea a venit din partea lor. În ultima vreme nu am avut suficient timp cât sã ne concentrãm asupra acestui proiect. Nici ei nu ne-au mai contactat dar asta nu înseamnã cã nu va exista o colaborare Phoenix- Paraziţii. Toate la timpul lor.
A consemnat cu plãcere : Aura Dajbog

Anunțuri

Un gând despre &8222;Parazitii cred in libertatea de a exista (II)&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s