Parazitii cred in libertatea de a exista

parazitiip2.jpgParaziţii cred în libertatea de a exista altfel decât ţi se permite (I)
« România are nevoie de mai mulţi oameni ca noi »
Oamenii cu adevãrat valoroşi au curajul sã se exprime în orice situaţie. Important este cum transmit mesajul şi mai ales cum este primit de public.
Trupa Paraziţii luptã cu sistemul dar şi cu ei înşişi de mai bine de 10 ani. Ombladon, Chelloo şi FreaKaDaDisk recunosc cã de atunci nu s-au schimbat multe în societatea româneascã dar nu au de gând sã renunţe.Se bucurã de susţinerea unor oameni de culturã importanţi din România şi au un mesaj bine conturat : JOS CENZURA ! Un interviu realizat cu sprijinul lui Marius Grama şi Cristi Dumitru
– Aţi cântat în deschiderea concertului 50Cent de la Bucureşti. Numele sãu nu este tocmai sinonim cu muzica de calitate. De ce aţi acceptat sã urcati pe scenã înaintea prestaţiei sale ?
Tu ai fi refuzat ? 50Cent este un artist prestant în afarã şi cred cã dã bine la dosarul oricãrei trupe din România. De altfel foarte mulţi au spus cã noi am susţinut adevãratul spectacol din acea searã, programul nostru a prins mai bine la public.
– Apropo de acel dosar, sã înţeleg cã aveţi în plan o eventualã lansare pe piaţa internationalã…
Avem deja schiţate câteva piese în limba englezã. Încercãm sã vedem ce iese. Singurele featuring-uri pe viitorul album Paraziţii vor fi Ombladon feat. Chelloo, Chelloo feat. Ombladon, Ombladon feat Freakadadisk pentru cã nu mai vrem sã mai avem de-a face profesional vorbind cu celelalte trupe româneşti. Am încercat sã facem o gaşcã mai mare dar unii artişti ne-au dovedit cã ,omeneşte ,sunt un 0 barat. Uitã-te la Bitzã ! Am fãcut o treabã frumoasã cu el dar dupã ce am încetat sã mai colaborãm ce s-a mai auzit de Bitzã ? Nimic ! Toţi se cred vedete de la primul album.
– Bitzã nu a fost niciodatã un artist hip-hop autentic. El provine de la o trupã de muzicã etno…
Noi l-am transformat în aşa fel încât sã fie un artist hip-hop cu acte în regulã ,cum se zice. Alãturi de noi dãdea bine.
– Cã tot am pomenit de strãinãtate, ce pãrere aveţi despre integrarea României în Uniunea Europeanã ?
Ne doare-n ….atunci când vom intra în Europa cu fruntea sus şi nu ca nişte gunoaie,vom fi mândri cã suntem români şi cã suntem acceptaţi în organizaţia asta. Pânã atunci nu ne interereseazã ! Încã de acum trei ani ,în piesa « Jos Cenzura », am subliniat faptul cã « România intrã-n Europa doar cu numele ». Nu s-au schimbat multe între timp în concepţia noastrã, pentru cã nu s-a schimbat nimic în societate.
– Sunteţi un nume controversat în România mai ales pentru mesajul direct şi cuvintele licenţioase pe care le folosiţi în texte. Cum aţi reuşit sã-i câştigaţi de partea voastrã pe unii oameni de culturã din România ?
Oamenii care considerã versurile noastre licenţioase sunt nişte ipocriţi. Crezi cã ei nu vorbesc aşa acasã ? Hai sã fim serioşi ! Ne tot ascundem dupã degete… oamenii de culturã au înteles care este mesajul nostru, au înţeles cã suntem nişte artişti sinceri şi naturali în limbaj. Traim cum ne place chiar daca nu promovam un stil de viata sanatos si suntem convinsi ca Romania are nevoie de oameni ca noi pentru a se dezvolta din multe puncte de vedere.
– Care este mesajul vostru, de fapt ?
JOS CENZURA ! Şi nu este numai mesajul nostru ci şi al oamenilor de culturã care au fost cenzuraţi de-a lungul timpului.
( va urma)
A consemnat cu plãcere :Aura Dajbog

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s