Phoenix planuiesc o colaborare cu Parazitii

“MUZICA ESTE O ARTĂ SINCERA”- crede Nicu Covaci

Într-o societate în care oamenii au uitat de inimile lor şi s-au transformat în adevăraţi roboţi, legenda muzicii rock Nicu Covaci nu renunţă la luptă ! Arma sa cea mai de preţ este MESAJUL pe care l-a transmis generatiilor întregi şi crede că muzica poate schimba ceva în fiecare dintre noi.
– Cum a regăsit în această seară trupa Pheonix publicul gălăţean, după ce au trecut foarte mulţi ani de la primul concert în oraşul nostru?
Primul concert în Galaţi…a trecut mult timp de atunci! În această seară, am regăsit acelaşi public care iubeşte de la începuturi trupa Pheonix, dar şi foarte mulţi tineri care cântă alături de noi piese consacrate.Acest lucru ne impresionează de fiecare dată. Este un sentiment unic pentru o trupă care are mai mult de cincizeci de ani de existenţă ! Îmi amintesc cu plăcere că la un concert din Bucureşti erau doi puşti de aproximativ şapte, opt ani care cântau alături de noi fiecare vers din fiecare piesă. A fost mai mult decât emoţionant… eram toţi cu lacrimi în ochi şi nu mai aveam puterea să rostim nici un cuvânt. Pentru noi nu există mulţumire mai mare decât aceasta mai ales că suntem foarte afectaţi de tot ceea ce se întîmplă în societatrea de astăzi şi în România de astăzi.
– Afectati ?
Da, suntem afectaţi de toate transformările din societate care, se pare că se revarsă asupra artei, culturii şi implicit asupra muzicii. Noi percepem muzica aşa cum trebuie ea perceputa… o artă sincera care transmite sentimente pozitive sau negative. Am simţit aceste repercusiuni pe vremea vechiului regim şi ne-am revoltat! Am plecat din ţară în momentul în care am simţit ca ne este îngrădintă libertatea de exprimare. Această decizie ne-a reprezentat în totalitate ! Atunci eram nişte “golani” care nu au acceptat regulile impuse de sistem…şi este şi firesc atâta vreme cât muzica noastră este un rezultat al revoltei noastre.
– Foarte multe “vedete rock” consideră că au dreptul de a se revolta in cele mai neobişnuite feluri cu putinţă. Consideraţi că acest statut îţi oferă dreptul de a încălca în mod ilegal regulile societăţii ?
Nu, nici vorbă ! Eu sunt genul de persoană care exteriorizează foarte bine ceea ce simte şi atunci când sunt revoltat de anumite lucruri reacţionez repede ! Nu ţin cont de reguli şi nu mă interesează nimeni şi nimic ! Indiferent ca aş fi fost avocat, inginer sau profesor… aş fi avut aceeaşi atitudine faţă de societate în general.
Nu accept o persoană care se foloseşte de statutul său pentru a se impune!
– Una din piesele ce aparţine celui mai noi album “Baba Novac” a fost percepută ca un răspuns la cântecul tânărului spaniol, împotriva românilor. Ce v-a determinat să replicaţi acelui mesaj grotesc venit către români ?
Cântecul nostru a fost compus cu mult mai devreme de apariţia acelui… nimic pe care nu îl pot numi cântec, astfel că nu a fost o replică! Povestea piesei, intitulată “Orujo” este alta! Este atitudinea noastră de scârbă faţă de atitudinea spaniolilor vis-a-vis de animale şi de străini în general…pentru ca tratamentul aplicat este acelaşi, concentrată într-o întâmplare reală dintre un om şi un taur care ajung să bea împreună după ce s-au luptat cu sange în arenă! Este de ştiut faptul că tradiţia lor încurajeaza luptele dintre tauri şi toreadori. Când am compus această piesă am încercat să transmitem un mesaj de pace şi sper că vom reuşi în cele din urmă!
– Cum îi vedeţi pe tinerii care fac muzică în România ?
Nu vreau să fiu pesimist sau să par nemulţumit, dar în vulgaritatea aceasta promovată cu multă nonşalanţă nu prea am găsit trupe care să-mi placă şi care să promită! Totul este bazat pe comercial… În schimb, apreciem foarte mult muzica şi mesajul social transmis de trupa Paraziţii ! Pregătim chiar o colaborare cu ei în viitorul apropiat !
– Gălăţenii v-au aşteptat multă vreme în oraşul lor. Ce mesaj le transmiteţi tuturor ?
Să rămână mereu fideli muzicii de calitate şi artei adevărate ! Este singurul mod prin care mai pot schimba ceva ! Fie să renască !
Aura Dajbog

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s