Sex, droguri si rock and roll

Sex, droguri şi rock and roll
Viaţa de poveste a lui Ozzy Osbourne în „Muzzak 2”
Dac-ar fi sã privim din exterior viaţa artistului Jack Michael Osbourne, cunoscut publicului din întreaga lume ca Ozzy Osbourne, este simplu sã emitem pãreri cu privire la stilul sãu de viaţã ! Apariţiile la Mtv l-au transformat pe fondatorul curentului muzical heavy-metal într-un spot publicitar, în adevãratul sens al cuvantului, care vinde ! De altfel, autorul cãrtii Miron Ghiu-Caia , vizibil subiectiv, gãseste scuze pentru tendinţa lui Ozzy de a scandaliza în permanenţã audienţa „ Dacã nu ar fi stârnit încã de la început scandaluri în presã, probabil cã nu ar fi reuşit sã-şi transmitã mesajul muzical”. Nimic mai adevãrat ! Muzica a fost dintotdeauna o industrie bazatã pe principiul comercialului iar Ozzy Osbourne a înţeles încã de la început cã trebuie sã supravieţuiascã ! Povestea lui Ozzy nu pare a fi cu nimic diferitã de cea a multor tineri de astãzi care luptã sã rãzbatã într-o societate durã, unde cu greu poţi sã te impui, mai ales dacã situaţia financiarã nu corespunde unui standard înalt !
În cartea lui Miron Ghiu-Caia, apãrutã la editura Humanitas, regãsim toate momentele importante din viaţa lui Ozzy Osbourne, de la copilãria zbuciumatã când pentru a-şi întreţine familia trebuia sã fure pânã la momentele de vârf când cotele popularitãţii trupei „Black Sabbath” au crescut cu mult peste The Beatles sau Led Zeppelin. „Traictoria lui este fascinantã şi, chiar dacã opririle au fost multe şi brutale, Ozzy a ştiut dintotdeauna sã aleagã drumul cel bun”( aici suntem nelãmuriţi, tinând cont de faptul cã autorul nu ezitã sã vorbeascã despre escapadele cu droguri, alcool şi sex ale artistului, de-a lungul vieţii sale).
Citind aceastã carte, nu am putut sã nu observ doza de subiectivism specificã unui fan înfocat, dar şi subtilitatea cu care autorul ni-l prezintã pe Ozzy Osbourne ca fiind o victimã a industriei muzicale si, de ce nu, a propriei sale persoane. Ne-ar fi plãcut sã tragem singuri concluzii, fãrã sã fim influenţaţi de pãrerea şi concepţiile autorului în ceea ce priveşte un artist de geniu, pe numele sãu Jack Michael Osbourne!
Aura Dajbog
Foto : Aura Dajbog

ozzy.JPG

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s