Muzica, recunoasterea de care are nevoie o trupa

Calitate şi profesionalism într-un concert live de zile mari
«Muzica este recunoaşterea de care are nevoie o trupã »
– susţin membrii grupului pop-rock Bere Gratis
Dacã pentru mulţi artişti din România muzica de calitate este o provocare, pentru Bere Gratis pare sã fie ceva firesc. Fãrã sã aparã prea mult în public, dezvãluind detalii picante din viaţa lor amoroasã, reuşesc sã iasã în evidenţã prin prestaţii live de excepţie. Au un mesaj de transmis şi cred cu tãrie cã un om împlinit profesional este un om împlinit pe plan personal.
– Care sunt ingredientele necesare unei trupe care place publicului larg dar care totodatã se respectã, fãcând muzicã de calitate ?
Dacã ne încadrãm în aceastã descriere, ingredientele magice sunt Mihai ( voce), Robert ( clape), Matei (chitarã ), Vlad ( chitarã), Marian ( tobe).
– În general în trupele de pop-rock iese cel mai mult în evidenţã solistul. Cum se împacã ceilalţi membri ai grupului Bere Gratis cu acest lucru ?
În cazul nostru, fiecare membru are locul sãu în inima fanilor. Nu se pune problema ca Mihai sã fie cel mai popular. Şi Matei este popular, şi Vlad este popular, fiecare dintre noi semneazã autografe la sfârşitul concertelor, primim nenumãrate scrisori şi mesaje . Acum sã nu se înţeleagã cã din punctul nostru de vedere, recunoaşterea de care are nevoie o trupã sunt autografele. Nici de departe ! Recunoaşterea de care avem nevoie este chiar muzica noastrã ! Conteazã mult ca toţi membrii sã-şi îndeplineascã atribuţiile pe care le au în cadrul grupului fãrã sã existe lideri sau… un component mai popular decat altul.
– Întamplator sau nu, în aceastã searã au loc « Premiile muzicale Mtv România 2006 ». Cum se face cã nu sunteţi prezenţi la Cluj ?
Noi nu am fost niciodatã prea apreciaţi de producãtorii acestui eveniment dar acest lucru nu ne deranjeazã prea mult pentru cã avem locul nostru în muzicã şi… de ce sa n-o spunem ,ne-am dorit mai mult sã venim în concert la Galaţi decât sã mergem la Cluj.
– Aţi pomenit de muzicã în general. Existã industrie muzicalã în România ?
Nu ne-am pus niciodatã problema asta , pentru cã noi ne-am detaşat de ceea ce se întâmplã aici… suntem uşor individualişti şi nu cred cã este un lucru rãu. Muzicã în general existã în România. Sunt trupe care cântã bine , sunt oameni care fac din muzicã o afacere şi existã public receptiv la mesajul transmis de artişti.
– Se potriveşte muzica Bere Gratis cu un mic şi o bere , implicit cu concertele în aer liber ?
Visul fiecãrui artist care se respectã este de a cânta într-un mod organizat, în concerte în care publicul plãteşte bilet şi vine doar pentru tine. Noi am reuşit sã adunãm oameni care ne iubesc muzica şi chiar am înregistrat un album « Bere gratis live la Teatrul Naţional Bucureşti ». Spre deosebire de alte trupe româneşti am reuşit sã materializãm mai multe planuri de acest gen si vom continua sã surprindem în mod plãcut mai ales fanii.
– Concertul din aceastã searã (n.r 3 iunie 2006) a dovedit cã publicul gãlãţean este foarte receptiv la muzica voastrã. Cu toate acestea nu cântaţi foarte des în oraşul nostru…
În Galaţi reuşim sã cântãm cel putin o datã pe an şi de fiecare datã avem o satisfacţie deosebitã pentru cã publicul ne primeşte cu cãldurã . Poate şi din cauza faptului cã doi dintre componenţii formaţiei, Marian şi Vlad sunt gãlãţeni, aşadar, de fiecare datã când venim aici, ne simţim ca acasã.
Aura Dajbog

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s