Serbarile Galatiului 2006

Ce n-a vãzut Galaţiul !
Sãrbãtori în alb-negru
Unde-s doi puterea creşte, unde-s mulţi e loc de petrecere. Şi nu orice fel de petrecere ci una în dulcele stil românesc cu bere, mici, artificii şi vedete multe şi mãrunte atât la propriu cât şi la figurat. Românul nu-i român destul pânã nu se-nfruptã din bucatele tradiţionale, pânã nu ia autograf de la vedeta favoritã( mai nou preferã actorii de telenovele) şi pânã nu-şi delecteazã privirea cu fete frumoase, mai ales deştepte şi în principiu dezbrãcate.
Serbarea Sfântului Andrei a adus împreunã mii de gãlãţeni dornici sã se dezlãnţuie pe ritmuri incendiare intonate de Akcent, Sexxy (mulţi se întrebau dacã mai existã),Impact, Oops şi Tnt. Dacã prezenţa acestor trupe i-a încântat mai mult sau mai puţin pe spectatori, surpriza serii a fost de departe Dan Negru, cunoscutul moderator al emisiunilor de divertisment marca Valeriu Lazarov. Invitat de organizatori sã prezinte concertul, acesta şi-a desfãşurat activitatea mai mult în culise, fiind asaltat de fanii dornici de autografe. Şi cum statutul de vedetã implicã multe sacrificii, a hotãrât sã renunţe la prezentarea propriu-zisã a spectacolului şi sã ia în serios rolul pe care îl joacã sãptãmânal în cadrul emisiunii sale.Se pare cã decizia lui nu a fost bine primitã de organizatoriii care îl cãutau cu disperare în încercarea de a-l convinge sã urce pe scenã alãturi de Raluca Andonie. În cele din urma, tânãra prezentatoare a matinalului de la Tv Galaţi a avut misiunea deloc uşoarã de a prezenta singurã evenimentul, cu excepţia a doua intervenţii monosilabice ale lui Dan Negru. Vedeta Antenei 1 a avut lucruri mai importante de fãcut, precum consumul excesiv de alcool şi discuţiile interminabile cu admiratorii ,benefice pentru audienţa emisiunii sale.
Cu sau fãrã Negru, spectacolul desfãşurat pe platforma Casei de culturã a sindicatelor şi-a urmat cursul firesc. Dupã recitaluri susţinute de trupe gãlãţene, menite sã pregãteascã publicul numeros, au urcat pe scenã, cu întârziere cei de la Impact.Chiar dacã au cântat cu entuziasm pentru gãlãţeni, Cristina şi Rareş nu s-au bucurat de prea mult succes în rândul spectatorilor. Cu toate acestea, cei din urmã au apreciat varianta house a manelei « Aş da zile… ». Deloc surprinzãtor!
Nimic nu se comparã însã cu un recital de muzicã popularã semnat de marele nostru interpret Gheorghe Turda. În fiecare an de sãrbãtorile oraşului, interpretul îi invitã la horã pe gãlãţenii care se simt români cu adevãrat.
A venit rândul trupei Sexxy sã facã atmosferã şi cum altfel decât prin ţinutele sumare şi mişcãrile lascive pe care le-au arãtat din plin pe scenã. Claudia, solista formaţiei, singura de altfel, restul fiind dansatoare, a demonstrat încã o datã cã haina nu-l face pe om, deci, de ce sã o mai poarte ? Nu acelaşi lucru au susţinut bãieţii de la Akcent,veniţi la Galaţi cu scopul de a face cunoscute ,şi în provincie, ultimele tendinţe toamnã-iarnã în materie de modã. Doar nu vroiaţi sã vinã cu noutãţi muzicale.Imaginea conteazã înainte de toate iar obrazul subtire cu cheltuialã se ţine. Distanţi şi pretioşi, cei patru bãieţi de la Akcent au cântat cât i-a ţinut cd-ul, piese noi şi vechi din discografia impresionantã a formaţiei, încercând din când în când, în zadar, sã exerseze câteva mişcãri de coregrafie. Sala de sport nu e acasã, din pãcate pentru ei.
Amatorii de autografe, adolescenţi în special, nu au lipsit nici de la acest eveniment, întãrindu-ne convingerea cã oamenii au nevoie de vedete pentru cã au nevoie de modele de viaţã. Avem, oare, în show-biz , tipare demne de urmat ?
Aura Dajbog

http://www.vlg.sisnet.ro

Anunțuri

4 gânduri despre &8222;Serbarile Galatiului 2006&8221;

 1. Pingback: Make My Days Be » ieri

 2. Din pacate (oare?) am ajuns in Galati de-abia pe la ora 23 si nu am apucat decat sa trag o raita prin zona elice-potcoava. Nu mi-a venit sa cred cata mizerie putea fi si, pur si simplu, nu prea mi-am dat seama ce ar trebui sa ma distreze… sau poate ca trebuia sa ma imbat inainte si sa aflu de la cealalta jumatate de „petrecareti” deja euforici, ce e atat de frumos in sarbatorile Galatiului.

  Apreciază

 3. Wow, articolul e „jos palaria”, am ras cu lacrimi, la mai mult si merci pentru stiri, mi-a placut sa aflu in felul acesta, ce s-a mai intamplat pe acasa. Din pacate, nimic nou.:(:(

  Apreciază

 4. Multumesc Ana! Sper ca sarbatorile sa le faci acasa, cu cei dragi! Din ce am citit, sa inteleg ca momentan nu esti in tara, nu ? Sau in oras…
  Ideea e ca:))… anul acesta sarbatorile au fost un dezastru! Crede-ma pe cuvant! S-au dus vremurile cand Paslaru facea ceva bun pentru orasul asta.. invita un Compact, un Sistem, o formatie care sa stie muzica si sa faca atmosfera.
  Sarbatorile sunt tot mai slabe de la an la an.. iar traditiile devin din ce in ce mai grotesti! Indiferent de situatie, tot acasa e bine, chiar daca lucrurile merg din ce in ce mai prost! Sa cautam si partea buna:)… macar am avut de ce sa fac haz de necaz!:) Ar fi fost monoton articolul daca nu veneau alde …Akcent :))!

  Ganduri bune!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s