Publicitate pe paine

How to EXPLORE GALLERIA CREATIVE SHOP

A fi sau a nu fi… comercial
Riscul de a face altfel de… publicitate

Dacã pânã acum câtţva ani, stilul de publicitate promovat în media româneascã era unul simplist, lipsit de mesaj şi substanţã, astãzi agenţiile româneşti se întrec în idei şi spot-uri cât mai captivante cu putinţã. Nu existã secrete când vine vorba de promovarea unui produs ci doar idei, muncã, seriozitate şi perseverenţã. Când toate acestea se materializeazã undeva în provincie, lucrurile încep sã se complice.
Primul  „boutique de creaţie”din Galaţi,  aşa cum îl numesc cei doi proprietari Marian Marin si Tiberiu Ivan, a fost infiinţat cu scopul de a spulbera monotonia promovatã intens în media gãlãţeana, o alternativã la tot ce-nseamnã PUBLICITATE. Nu e uşor sã te impui cu un concept diferit dar meritã sã fii altfel. Cel putin aşa ne spune Marian Marin, în cele ce urmeazã.
– În prezent, România stã bine la capitolul „advertising”. Se investeşte, copywriter-ii au idei interesante iar lucrurile par sã evolueze din acest punct de vedere. Cum stau lucrurile în provincie?
Cred cã depinde de zonã. În Transilvania se face advertising mai bine decât în Bucureşti, pe bani mai puţini. În Moldova, numai Iaşul stã bine. La Galaţi e rãu de tot!
– Aţi reuşit sa promovati un concept greu de digerat pentru publicul larg şi aici mã refer la forma de a face reclamã prin acele print-uri afişate  în toaletele restaurantelor din Galaţi. Cât este publicul de receptiv la aceastã formã de promovare?
Ştii ce-a zis lumea? WOW!!! Super! Ne spuneau prietenii prietenilor cã au vãzut afişele şi au fost foarte încântaţi / impresionaţi / entuziasmaţi….bla-bla-bla. N-a mers. Conceptul este super, este o idee a americanilor; la ei merge foarte bine. A ajuns mai apoi în Europa şi acum cativa ani , în Romania, la Bucureşti. Şi merge de rupe la Bucureşti! În Galaţi…linişte. Am primit maxim 5 telefoane cu cerere de ofertã. NU vreau sã cred cã gãlãţenii au mintea încuiatã. Pentru cã nu-i aşa. Patronii au mintea incuiatã. Nu toţi, majoritatea.
– Aveţi competiţie printre celelalte firme care se ocupã cu promovarea şi crearea de spoturi publicitare ?
Noi suntem shop de creaţie (n.r. magazin de creaţie),locul unde te duci, spui oamenilor de-acolo ce ai pe suflet (firma ta/brandul tau/produsul tau) iar ei încearcã sã te ajute. Te ajutã sã-ţi faci produsul cunoscut, apreciat, cumpãrat. Te ajutã sã faci bani. În Galaţi sunt foarte multe firme care fac PRODUCŢIE publicitarã. Casete luminoase, cãrţi de vizitã, decorãri auto…nu vreau sã fiu rãu, de aceea nu mai continui aici….
– E riscant sã fii altfel, în România, chiar şi în materie de publicitate ?
Iarãşi, depinde unde eşti. La Galaţi e riscant.
– Ce forme de reclamã aleg patronii gãlãţeni aşa încât sã-şi promoveze firma sau produsul ?
Producţia publicitarã. Din acest motiv sunt şi multe firme care fac producţie. Omul vine, îi faci un layout,o schemã. Nu conteazã dacã se pliazã pe afacearea lui ceea ce-i faci tu acolo, el zice ok,  apoi faci caseta luminoasã sau ce-i faci tu. Noi nu lucrãm asa. Dar ce facem noi..nu se vinde (prea bine).
– Care sunt criteriile de care se ţine cont pentru întocmirea unui spot publicitar ?
Sunt manuale întregi care descriu aceste criterii. La case mai mari, sunt anumiţi paşi care trebuiesc fãcuti, pânã la conceptul final. Cercetare de piaţã, analize, poziţionãri, inţelegerea produsului, creaţie, producţie….
Aura Dajbog

http://www.vlg.sisnet.ro

EXPLORE, o noua provocare pentru Galleria Creative
N-ai mai vazut asa ceva! Un proiect de anvergura al carui produs finit va ajunge , in curand, si la tine! Yuhuhu!!!! Iata ca pot afisa atat coperta revistei EXPLORE cat si „Cuvantul inainte”. Watch this!

Coperta finala EXPLORE Coperta finala a revistei EXPLORE

explore-initial.jpg Coperta initiala a revistei EXPLORE ( imi place de mooooorrr…mor mor)

pag-3.jpg Cuvant inainte

Anunțuri

5 gânduri despre &8222;Publicitate pe paine&8221;

  1. :)) Auras Dragalas! You’re bad, mean… si alte cele! Pai… deja suna a cliseu sa spui ca ai fost la McDonald’s. In cazul meu ar fi fost penibil sa nu merg tinand cont de faptul ca locuiesc prin preajma. Nu ma dau in vant dupa mancarea de acolo insa am tot cumparat Happy Meal-uri pentru jucarele ori shake-uri, pentru ca, intr-adevar imi plac. Dar n-am fost niciodata la toaleta la McD, nici aici in Galati, nici in Palma ( chiar am sa-ti arat o poza… arata destul de ciudat acolo McD fata de-al nostru) nici in Bucuresti, nicaieri. Probabil ca asa s-a nimerit in momentul respectiv.
    Sa nu vorbim despre McDonald’s din acest punct de vedere pentru ca stim bine, e un concept international, si e firesc sa vina cu idei noi si chestii faine,oriunde exista!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s