Veni-ar vara inapoi

Unde sã NU mergi în vacanţã!

Trenul din Franţa, cel care aduce vacanţa, a venit deja pentru unii şi s-a anunţat întârziat pentru alţii. Pentru cã deh, sunt oameni care studiazã, au de dat Bacalaureatul, mai au de dat Ministerul Educaţiei în judecatã pentru subiectele de la proba oralã şi mai au şi admitere la facultate… de preferat nu în România, ţara-n care fiecare cautã perfecţiune-n ceilalţi fãrã sã facã cel mai mic efort sã-şi observe defectele.Iar facultatea e un test psihologic ( dacã scapi teafãr de examinatorii antrenaţi parcã sã te angajeze la Nasa şi nu-ntr-o instituţie de stat care… treptat devine particularã, poţi sã pleci liniştit în vacanţã), economic (unde dai şi unde crapã… plicul) şi mai ales un test social ( pãi cum sã nu cedezi psihic când tu vii la facultate cu metroul, dormi pe tine dupã ce ai învãţat toatã noaptea pe covor, te gândesti la chirie, la întreţinere şi la alte chestii despre care, posesorii de Land Rover Freelander, iubitori de clubbing şi intretinuţi de familie n-au auzit în viaţa lor. Şi mai sunt şi cei mai buni din grupã. Mãi sã fie!).
Pâna sã ajungem aici, unii dintre noi şi unii dintre voi ( licentiaţi, freelanceri şi câte şi mai câte alte categorii de oameni)se gândesc deja la vacanţã. Puţin atipic pentr-o revistã de timp liber şi publicitate, propun sã cãutãm împreunã locaţii pe care NU meritã sã aruncãm banii pentru cã NU meritã sã incurajãm serviciile de proastã calitate şi lipsa de respect cu care suntem trataţi… pe buzunarul nostru.
Şi-ncep apoteotic cu litoralul românesc!Începe deci cu  placa stricatã din reclama cu ferestre „ Avem o ţarã frumoasã dar nu ştim sã ne vindem marfa, avem o ţarã frumoasã dar nu ştim sã ne vindem marfa …”. Avem sau n-avem ? A fost sau n-a fost ? În fine, eu zic sã facem o grevã turisticã ( deja se plâng hotelierii pe la televizor cã nu mai e ce-a fost, în materie de turism balnear). Începând de astãzi, niciun român sã nu mai meargã la mare în România! Sã nu mai mãnânce prost, sã nu mai fie tratat cu fundu’(rile), sã nu mai fie furat pe faţã, sã nu mai plãteascã pentru vila şi colecţia de maşini, bunuri pe care le deţin multi dintre patronii de pe litoral fãrã sã ofere ce promit, însã.
Dar nici Bulgaria nu-i o opţiune!Suntem suficient de acri şi fãrã sã mâncãm castraveţi bulgãresti puşi la murat.
Vara asta, eu zic sã stam acasã!Poluarea de la combinat şi „Valurile” de la Dunare asigurã un bronz perfect.Mai  „Eftin si bun” decât anul trecut!
www.exploremag.ro

Anunțuri
Fără categorie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s