Despre stil

Auravorbeşteprostii

Oameni care-nţeleg conceptul de MODĂ

În România secolului XXI, există sute de mii de persoane care consideră că subiectul « MODĂ şi STIL » este unul frivol şi cã cei care-şi îndreaptã atenţia spre asta sunt niste imbecili lipsiţi de creier. Şi cum să nu gândească astfel când urmãresc zilnic pe la televizor emisiuni care habar n-au cum sã punã problema, cu invitaţi care se trezesc sã dea sfaturi neavizate unor oameni dornici sã acumuleze cunoştinţe şi sã urmeze « trend »-ul.Mi se face silã când vãd câte reviste glossy apar sãptãmânal ( şi-aici nu mã refer la publicaţii cu tradiţie precum Elle, Marie Claire sau mult aşteptatã în România, Vogue), toate la fel de inutile şi supeficiale, fãcute parcã sã subestimeze coeficientul de inteligenţã al consumatorilor de modã.
Pânã la urmã, toţi suntem consumatori de modã. Indiferent de veniturile noastre lunare, indiferent că suntem « fashion victim » sau nu, hainele şi chiar accesoriile sunt un  rău necesar (provoacă dependenţã, nu de alta), vorbesc despre noi, ne reprezintã. Stilul se individualizeazã în functie de fiecare şi, fãrã indoialã, trebuie cultivat. Nu ne naştem toţi cu simţul modei, e suficient sã ne cunoaştem pe noi înşine foarte bine şi apoi, să apelam la ajutorul unui specialist.Şi-aici mã refer la reviste de modã de încredere ( cele enumerate mai sus sunt adevărate biblii ale modei, nu costă o avere şi nu promovează numai produse scumpe, aşa cum tind să afirme cei fără identitate stilistică),la cărţi de stil semnate de profesionişti sau chiar la vizionarea unor emisiuni de lifestyle prezentate de posturile de specialitate. Cel mai important : Nu le imitaţi pe vedete !
În primul rând, stilul nu se imită ci se creează după şablonul personal. Apoi, există minimum 30 de personalităţi mondiale atestate din punct de vedere vestimentar. Majoritatea sunt « no name » pentru România (Andrea Casiraghi, de pildă), ceea ce demonstrează că vedetele arhicunoscute nu sunt întotodeauna şi un model de stil.Există, desigur şi superstar-uri care şi-au clădit în timp o imagine imbatabilă. Ne putem inspira (niciodată IMITA) din stilul promovat de Sarah Jessica Parker, Daniel Craig,David Beckham sau Karl Lagerfeld.
Asadar, fiecare obiect vestimentar şi fiecare accesoriu pe care-l porţi, are o poveste. Povestea ta.
http://www.exploremag.ro

Anunțuri
Fără categorie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s