Cârcoband a ajuns şi la Galaţi

  “Ia Cd-ul cã-I mai tare ca Oţelu’ !“

– articol publicat in octombrie 2005
Dac-ar fi sã ne uitãm în clasamentul Diviziei A, cu pãrere de rãu, trebuie sã-I dãm dreptate lui Mişu Gãinuşã. Cum însã ştim cã nu a fãcut niciun fel de  referire la echipa de fotbal Oţelul, putem continua liniştiţi sã vorbim despre lansarea cd-ului CARCOBAND în Galaţi, fãrã a ne teme cã sutele de mii de suporteri gãlãţeni vor trimite e-mailuri de ameninţare pe adresa cronicii, care apropo, este cronica@primatv.ro.
Aparent reticenţi la invitaţia televizatã  transmisã de carcotaşi, numãrul gãlãţenilor prezenţi la lansarea cd-ului a fost înzecit mai mic decât acum doi ani, când “Cotcodãceli”, cartea lui Mişu Gãinuşã, a adunat cateva mii de admiratori ai cronicii. Sã însemne asta un declin al popularitãţii lor ? Deloc subtili si fãrã picãtura de ipocrizie pe care o afişeazã vedetele noastre în astfel de situaţii, cârcotaşii nu au lãsat loc speculaţiilor: “Condiţiile meteorologice sunt fãrã îndoialã  cauza pentru care la Galaţi au venit atât de puţini oameni sã ne vadã. Şi locaţia a fost prost-aleasã, din punctul nostru de vedere, pentru cã în Constanţa la Tomis Mall am stat mai mult de patru ore sã dãm autografe. A fost o atmosferã de neimaginat”! au declarat aceştia.
Cd-ul lansat sub egida Media Services, contine 14 piese dintre cele mai ascultate atât în cadrul  emisiunii tv cât şi  la radio, în fiecare dimineaţã. Pavel Stratan, Daniel Iancu, Marfar, Nightloosers, Spitalul de Urgenţã, Taraf de Haidouks, Fantastick, Jasmin Stavros, Rionegro e Solimoes  sunt cei care au intrat în istoria cronicii.
Printre melodiile semnate de interpreţi cunoscuţi şi avizaţi, gãsim câteva creaţii proprii de succes… sau nu, dacã ar fi sã ne referim strict la “TV pe pâine”, piesa cu care echipa de la cronicã s-a prezentat acum doi ani la selecţia naţionalã EUROVISION.
Ritmate, cu versuri boeme, pline de mesaj, piesele de pe album sunt diferite între ele, precum cei doi moderatori tv, Huidu şi Gainusa. Se pare, însa cã aceasta este cheia succesului lor, dovedit si de aceastã datã, prin fapte. Dupã o lansare de carte ( douã volume “Trailoguri cârcotaşe” şi “Cotcodãceli” semnate de Mihai Gãinuşã) şi de CD, aşteptãm eventual un turneu cu piese de teatru inspirate din scenetele prezentate în emisiune! Fiind vorba despre cârcotaşi, totul este posibil! “Valorea mea, valoarea mea/Nu o are nimenea”!

Aura Dajbog

www.vlg.sisnet.ro

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s