Eftin si bun!

– numarul 4, iulie 2007
AuraVorbeşteProstii
Eftin şi bun!

Bunã dimineaţa, soare!E varã. Atât de varã încât nu-mi vine sã scriu nimic despre asta. Aşa, ca o rãzbunare pentru temperaturile exorbitante şi furtunile care completeazã ca un puzzle seria „hazardelor” naturale pe care le suportãm şi le simţim pe pielea noastrã de vreo cinci ani încoace.Dacã stau bine şi mã gândesc, ar putea fi o soluţie de compromis între mine şi naturã. Adicã eu nu mai scriu, copacii tãiaţi pentru hârtie vor rãmâne la locul lor în pãdure ,vor asigura în continuare porţia de oxigen de care avem nevoie, şi astfel vom trãi fericiţi pânã la adânci batrâneţi. Ca-n poveşti! Ca fluturaşii!Rãmâne sã-i convingem sã renunţe şi pe cei care se încãpãţâneazã sã consume ediţii întregi de ziar şi revistã cu subiecte „de-a dreptul pur şi simplu”.
Ce tot spun eu aici ? În loc sã mã concentrez asupra vreunei campanii la fel de eficientã ca toate celelalte demarate în România, mai bine plec într-o scurtã vacanţã.În România ? Neah! Prea scump pentru buzunarul meu şi nici condiţiile nu sunt cele mai bune!Acum, nu vreau sã înţelegeţi cã sunt snoabã sau cã, în necunoştinţã de cauzã, comentez un subiect dezbãtut pânã la epuizare mai ales de când suntem cetãţeni legitimi ai Europei şi cãlãtorim fãrã vizä pe unde ne taie capul.Dar când vine vorba de raportul calitate-preţ caut întotdeauna cele mai bune soluţii. Şi nu sunt singura!Nu sunt singurul român cu venituri medii care alege sã plãteascã la fel sau poate mai puţin pentru o vacanţã care te scuteşte de neplãceri mãrunte ce fac diferenţa unui sejur perfect.
Oamenii, de pildã.Cineva îmi spunea cã occidentalii sunt ipocriţi şi cã sunt amabili doar de amorul comerţului. Jos pãlãria! Când vine vorba de business, în cazul de faţã de turism, e esenţial sã ştii sã-ţi vinzi marfa. Turismul românesc încã functioneazã pe principiul „Merge şi-aşa!” iar amabilitatea costã scump. Dacã dincolo-i mai ieftinã , ce-ar fi s-o exportãm ?C-avem destule VIP-uri care-şi plimbã capetele luminate prin strãinãtate şi care ar putea prelua initiaţiva. În loc de palmieri aranjaţi anapoda, bãnci vopsite-n trei culori şi alte şi mai câte marafeturi inutile, ce-ar fi sã ne bucurãm de calitatea oamenilor angajaţi sã ne facã vacanţa si , de ce nu, viaţa mai bunã.
Tu…unde pleci in vacanta ?
www.exploremag.ro

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s