Flori si ganduri bune pentru Anna Lesko

« Sunt mai mult decât emoţionatã de primirea pe care mi-au fãcut-o gãlãţenii »

-interviu realizat in aprilie 2006
Anna Lesko a fost, cândva, o prezenţã scumpã la vedere. În ultima vreme, însã, acceptã cu amabilitate concertele la care este invitatã iar publicul simte acest lucru, fiind mai mult decât încântat de ritmurile, mai nou ruseşti, abordate de solista de origine ucraineanã. Iatã cã a venit un moment în viaţa Annei Lesko în care activitatea  artisticã primeazã, un lucru demn de admirat ţinând cont de speculaţiile presei, din ultima vreme ! Din aceste motive, întrebãrile legate de viaţa personalã au fost strict interzise, cel puţin ziariştilor gãlãţeni  !
– Anycka Maya este piesa în care regãsim identitatea ta naţionalã ! Cum a primit publicul aceastã încercare ?
Piesa Anycka Maya are, într-adevar influenţe ruseşti, şi incã de când am lansat-o a prins foarte bine la public dar sigur cã….a avut parte de o mediatizare intensã la posturile de radio şi la televiziune. Vreau sã spun cã în aceastã seara, publicul m-a lãsat fãra cuvinte !Sunt mai mult decât emoţionatã de primirea pe care mi-au fãcut-o gãlãţenii. Am primit flori şi asta a fost pentru mine o adevãratã apropiere de oamenii care îmi ascultã muzica.
– Nu iţi este teamã cã ştirile mondene care ţin prima paginã a ziarelor de scandal, afecteazã felul în care esti privitã de cãtre public ?
Eu, personal, reuşesc sã fac abstracţie de toate lucrurile care se spun şi se scriu despre mine, cele care nu au o valoare de adevãr, fireşte. Reuşesc, pentru ca mi-am asumat acest lucru încã de când am început sã urmez aceastã carierã ! Viaţa de artist implicã multe sacrificii, oricât de simplu pare sã fie, sau oricât de patetic ar suna pentru unii. Cel puţin în România, lucrurile nu stau deloc bine din acest punct de vedere. Trebuie sã faci compromisuri legate de locurile unde cânţi, apariţiile în public! De cele mai multe ori nu sunt condiţii şi cel care suferã din acest motiv este artistul. Lui i se reproşeazã proasta organizare sau show-ul prost realizat ! De aceea, noi avem un stil de viaţã diferit şi un mod de a vedea lucrurile puţin schimbat.
– Imaginea Anna Lesko a fost asociatã dintotdeauna cu boemitatea ! Face parte dintr-o strategie de marketing sau ţine de personalitatea ta , vine din interior ?
Apariţiile publice sunt, fireşte , studiate îndeaproape. Mi-am asumat, aşa cum am spus şi mai devreme, unele respronsabilitãţi atunci când am intrat în show-biz şi acum trebuie sã le respect. Boemitatea, însã, este imposibil de studiat şi contrafãcut. Fãra falsã modestie, noi artiştii suntem altfel decât ceilalţi, avem un regim de viaţã diferit , ţine de noi înşine. Este imposibil sã-ţi spui : « Vreau sã fiu boem, vreau sã fiu un artist neînţeles, pentru cã ar prinde la public ! » Nici vorbã ! S-ar vedea de îndatã falsitatea imaginii pe care doreşti sã o expui şi e mai bine sã fii sincer chiar dacã nu te poţi lãuda numai cu lucruri frumoase !
– În ultima vreme, în muzica româneascã, este o modã lansarea de melodii în strãinãtate. Piesa Anycka Maya ne duce cu gândul la originile tale. Nu te-ai gândit niciodatã sã o « prezinţi » şi publicului din Ucraina sau Rusia ?
Pentru moment, sunt foarte încântatã de felul în care este primitã aici în România. Îmi merge foarte bine, sunt satisfãcutã pe deplin de felul în care am reuşit sã mã menţin pe piaţa muzicalã, în ciuda speculaţiilor care s-au fãcut. Eu zic cã pentru un artist este ideal sã primeascã, la început, o mânã de ajutor, însa este dificil sã sa se mentina. Competiţia este acerbã ! Eu am avut parte de ajutor, recunosc, dar m-am menţinut pe forţe proprii şi cred cã-mi va merge bine mult timp de acum încolo, pentru cã fac ceea ce fac cu dãruire !
Aura Dajbog

www.vlg.sisnet.ro

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s