Generatia de fotbalisti CUL

-iulie 2008

AuraVorbeşteProstii
Generaţia de fotbalişti CUL
“Naţionala României are peste douãzeci şi douã de milioane de antrenori”, afirmã genial, într-un reportaj televizat, Dan Petrescu. Probabil singura declaraţie coerentã pe care am auzit-o în ultimele zile, majoritatea fiind nimic altceva decât ţopãrii ieftine şi injurii nefondate la adresa cui se poate.
În altã ordine de idei, la Campionatul European de Fotbal, ediţia 2008, am vãzut multe. Şi-aici mã refer la vocabular, atitudine, stil. Nu mai e nevoie sã spun cã fotbalul a devenit un mod de viaţã şi cã jocul de pe teren se continuã în viaţa de zi cu zi, rãmâne tot o competiţie dar una care defineşte opulenţa, bunul sau prostul gust, buna sau proasta creştere.Dac-ar fi sã pun punctul pe i, fotbaliştii sunt un MODEL pentru tânăra generaţie. Câştigã bine, se-mbracã scump( aş jigni conceptul de « modã » daca aş spune cã se-mbracã bine), se poartã ieftin, au femei frumoase (« e frumoasã foc, îi poartã noroc ») şi-nscriu pe unde pot…cãci Dumnezeu a lãsat multe porţi libere şi multe uşi deschise.American dream cu odeur de gazon, monşer.
Sã vorbim despre fotbalişti CUL. Şi pentru cã sfârşitul anului şcolar coincide cu Euro 2008, iatã şi ce diplome am pregãtit învãţãceilor noştri.
Premiul III- « Gelul de pãr dãuneazã grav posesiei balonului » se acordã foarte prost imbrãcatului Cristiano Ronaldo. Sfatul specialistului : Angajaţi-vã un stilist, un frizer şi daţi o fugã-n Statele Unite. Anastasia Soare vã aşteaptã pentr-o sprincenare ca la carte .Cu aceastã ocazie, poate vã mai puneţi la punct cu limba englezã.
Premiul II- « Piciorul de lemn » se acordã marelui perdant Adrian Mutu. Când nu-i cap, vai de picioare. Când e cocainã, vai de amândouă ! Sfatul specialistului : Domnul Mutu este-o cauzã pierdutã. Nu ne rãcim gura de pomanã !
Campionul, ole, ole, ole !! : Premiul I pentru « Formator al degeneraţiei urmãtoare »  dar şi premiul special pentru « Cel mai cul însurãţel de la Euro » se acordã liderului echipei franceze, Raymond Domenech, un antrenor care-a venit la campionat pregãtit… sã se însoare.
Pe mine mã nominalizez la categoria « Ioan Gurã de Aur » şi vã spun de pe acum cã Spania o sã câştige.Dacă merit sau nu premiu, vom afla pe 28 Iunie, după ora 21.45.Ne-auzim la o Sangria !
www.exploremag.ro

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s