Premiile muzicale MTV România 2006


MULT ZGOMOT PENTRU NIMIC

– articol publicat in iunie 2006
Pentru cei care au deschis televizoarele mai târziu sau nu au citit afişele de promovare apãrute, lasciv, pe toate drumurile , vã anunţãm cã sâmbãtã, 3 iunie , la Sala sporturilor din Cluj, a avut loc ediţia cu numãrul patru a PREMIILOR MUZICALE MTV ROMÂNIA 2006. Nimic nou sub soare, aceiaşi artisti, acelaşi stil prãfuit de a face playback, prestaţii care s-au cerut a fi originale dar care au dovedit clar cã românul se pricepe cel mai bine sã fure…idei din afarã ! Un bun exemplu la acest capitol a fost chiar Loredana care nu a ezitat sã « împrumute » mişcãri senzuale din cel mai recent videoclip al Madonnei ,« Sorry ».  Prestaţia sa live, în colaborare cu Ştefan Bãnica Junior, a reuşit sã capteze atenţia publicului mai ales datoritã genului muzical abordat, o combinaţie de muzicã tradiţionalã şi lãutãreascã.
Deşi greu de crezut, în România existã şi artişti care se respectã şi care nu au acceptat compromisul de a face playback. Printre aceştia se numãrã Voltaj, Paraziţii, Simplu ( incredibil) sau Direcţia 5 dar şi cuplul sus amintit. Surprinzãtor, trupa care a câstigat la categoria « CEL MAI BUN LIVE »- Proconsul, a susţinut un recital playback în toatã splendoarea sa.  Nu mai pomenim de invitaţii din strãinãtate, Sugarbabes, United Nations şi Pachanga, cei care au reuşit doar sã-i stoarcã de bani pe organizatori, cãci prezenţa lor fadã nu a stârnit publicului nicio reacţie.
Incapabile sã atragã atenţia într-un mod pozitiv sau printr-un recital live, membrele trupei Trident au invitat un grup de homosexuali cu care s-au sãrutat cu nonşalanţã pe scenã. Penibili au fost şi « greii » de la B.U.G Mafia care au cântat peste melodia pregãtita pentru playback ! Enervaţi probabil de faptul cã nu au fost lãsaţi sã cânte live ( greu de crezut) şi-au împãrţit pumni în culise cu Puya, invitat de Keo pentru o colaborare pe scena premiilor MTV. Conflicul iscat, are rãdãcini  vechi, încã de când  B.U.G Mafia a înregistrat la OSIM numele LA FAMILIA, punându-i pe Sişu şi Puya în imposibilitatea de a mai cânta sub aceastã denumire.
Lipsiţi fiind de voce, membrii trupei Hi-q au fost invitaţi sã prezinte spectacolul însã nici aceastã posturã nu a fost tocmai cea mai potrivitã pentru ei. Vestimentaţiile provocatoare şi machiajul în exces au salvat-o pe pseudosolista Nicoleta ( Hi-q) de  gafele pe care le-a fãcut pe tot parcursul « ceremoniei ».
Din seria « Fiecare se laudã cu ce are », industria muzicalã româneascã ( se pare cã existã) se mândreşte cu artişti precum :Morandi ( premiaţi la categoriile « Cea mai bunã piesã » şi « Cel mai bun videoclip »), Akcent (« Cel mai bun grup »), Loredana (« Cea mai bunã interpretã solo »), Ştefan Bãnicã Junior ( « Cel mai bun interpret solo »), Paraziţii ( « Cel mai bun grup hip-hop »), Heaven (« Cel mai bun debut »), Dj Project ( « Cel mai bun dance »), Pavel Stratan (« Cel mai bun album »), Iris ( « Cel mai bun rock »), Voltaj (« Cel mai bun pop »), Proconsul (« Cea mai bunã prestaţie live »).
Dorinţa de a fi vedetã, de a apãrea la televizor şi de a te face remarcat nu este suficientã pentru a ajunge sã porţi denumirea de artist. Din pãcate astfel de evenimente nu fac decât sã vândã vise ieftine celor naivi şi sã ne întareasca nouã convingerea cã în România totul este posibil.
Aura Dajbog

www.vlg.sisnet.ro

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s