Laura Lavric imbina cu succes viata personala cu activitatea artistica

« Îmi respect munca îndeajuns de mult încât sã nu apar la  emisiuni de televiziune de prost gust »

– interviu realizat in aprilie 2006
Laura Lavric şi-a pãstrat demnitatea de artist în ciuda curentului mediatic din România care tinde sã promoveze comercialul şi muzica facilã. Pledeazã în continuare pentru muzicã folcloricã de calitate,fapt demonstrat într-un recital de zile mari pe scena Teatrului Muzical « Nae Leonard » .
– Cum aţi simţit reîntâlnirea cu gãlãţenii, dupã o perioadã îndelungatã de timp ?
Am tremurat pe scenã de emoţie, şi mi-a fost tare teama ca publicul sã nu observe acest lucru ! M-am simţit ca atunci când am cântat prima oarã în faţa a sute de oameni dar şi în faţa juriului. Nu am mai simţit demult ce înseamnã sã cânţi într-un spectacol de calitate unde publicul te urmãreşte şi-ţi soarbe din priviri fiecare cuvinţel
– Aşadar, aţi fãcut  compromisuri în ceea ce priveşte apariţiile dumneavoastrã publice, cel puţin în ultima vreme…
Sigur cã da ! În ziua de astãzi, noi artiştii de muzicã folcloricã suntem chemaţi pe la zilele oraşelor, la festivale de bere… omul mai mãnâncã un mic, mai ţopãie, mai stã de vorbã, nimeni nu te ascultã cu adevãrat. Dar trebuie sã trãim şi noi, sã câştigãm bani pentru a supravieţui. Din punctul acesta de vedere, nu mã pot plânge, sunt o femeie împlinitã financiar, personal, artistic, nu mai spun, deşi îmi lipsesc spectacolele frumoase de altãdatã !
– Ce pãrere aveţi despre emisiunile acestea nou apãrute, în care muzica folcloricã se dueleazã cu muzica modernã ?
Drept sã vã spun, am fost şi eu o datã şi am zis cã nu mã mai întorc nici moartã !Cum este posibil ca eu, o femeie de aproape şaizeci de ani sã fiu pusã faţã în faţã cu o fetişcanã de douãzeci de ani şi sã ne jignim reciproc, pentru cã probele sunt fãcute de aşa naturã încât se ajunge la lucruri urâte. Nu vreau sã par demodatã, dar nu se poate sã depãşim în halul acesta normele bunului simţ ! Îmi respect munca îndeajuns de mult încât sã nu apar la  emisiuni de televiziune de prost gust şi sã fiu pusã în situaţii care nu mã reprezintã. Eu sunt un artist sincer, cânt muzicã folcloricã şi vreau sã rãmân aceeaşi Laura Lavric, pentru oamenii care mã iubesc !
– Cum priveşte publicul tânãr muzica folcloricã ? Fiul dumneavoastrã Victor, cânta pop-rock. De ce nu a ales sã vã urmeze paşii în muzica popularã ?
Victor a studiat în facultate muzica folcloricã… chiar a cântat la diferite instrumente dar a ales un gen muzical mai potrivit cu temperamentul lui şi eu l-am sprijinit din tot sufletul. Totuşi, observ la oamenii de astãzi o oarecare jenã şi snobism când vine vorba despre muzica popularã ! Pânã şi marele nostru George Enescu s-a inspirat de aici şi nu înţeleg de ce atâta reticenţã în a asculta şi accepta muzica poporului tãu !
Aura Dajbog

www.vlg.sisnet.ro

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s