Special Vdv Camp II

LOCUL TRUBADURILOR ÎNDRĂGOSTIŢI (de Viţa-de-vie)

-articol publicat in martie 2005

Show-biz-ul din zilele noastre  a devenit populat, vorba cântecului, „cu tot felul de simpatici cu mintea poluată” care mai nou se arată preocupaţi de numărul mare de concerte. Nu deschizi bine televizorul sau vreo ciornă rătăcită care se vrea a fi o revistă „de nouă generaţie” că imediat te lovesc în faţă şi îţi zgârie timpanele diverse „vip”-uri mioritice lătrătoare, pardon cântătoare care îşi exprimă nemulţumirile legate de lipsa de timp. Când vine însă vorba de fani… toate bune şi frumoase. Ei sunt cei mai importanţi, mai ales în vreme de maximă audienţă, că tare dă bine pe sticlă un artist care are grijă de fanii săi.
Există însă şi trupe din România (nu mai discutăm despre cele din străinătate) care fac MUZICĂ, se respectă şi implicit îşi respectă fanii. Iar răsplata lor este pe măsură. Una dintre ele este  Viţa-de-vie, un grup care nu mai are nevoie de nici un fel de prezentare mai ales după mai  bine  de  zece ani de activitate intensă în slujba muzicii de calitate şi de ce nu, în slujba fanilor alături de care le face plăcere să petreacă din timpul lor.
Aşadar, departe de ochii indiscreţi ai camerelor de luat vederi, cu aproximativ sase ani în urmă, la iniţiativa Andreei Chelsoi, membră a fundaţiei Viţa de vie, alături de nenumăraţi fani care însoţesc trupa prin ţară la concerte, a fost infiintat, pe internet, grupul VDV. Menit sa-i aduca impreuna pe iubitorii Vita de vie, grupul s-a extins avand in momentul de fata peste o mie de membri, participanti activi la toate evenimentele desfasurate in sanul grupului.
Ecourile legate de aceasta idee nu au intarziat sa apara, tinand cont ca industria muzicala romaneasca este una lipsita de traditie, iar conceptul de „fan” al unui grup nu era foarte cunoscut in acel moment. Cu toate acestea, anul 2004 a fost decisiv in consolidarea relatiilor dintre membrii grupului VDV. Andreea Chelsoi, Zgubi, cum ii spun prietenii  printre care si membrii formatiei Vita de vie, a lansat propunerea de a organiza anual un camp dedicat tuturor trubadurilor uniti de muzica si spiritul VDV. A fost un adevarat succes tinand cont de faptul ca… povestea a mers mai departe iar camp-ul a ajuns la cea de-a treia … „editie”. Zizin, Sulina si Bran au gazduit reintalniri pline de emotie, coruri esuate din cauza tracului care nu a ocolit pe nimeni, acte artistice veritabile sustinute cu ajutorul unor cantitati industriale de bere, asa, ca sa sporeasca inspiratia participantilor, mii de decibeli lansati in aer spre delectarea celor satui de prea mult zgomot si prea putina muzica si, evident, amintiri fara de care vdv-istii ar fi …„mai altfel, mai saraci”. Ne VDVm la anul!
Aura Dajbog

www.vlg.sisnet.ro

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s