Moda strazii la Londra

Auravorbeșteprostii
Moda strǎzii la Londra

octombrie 2008

Ştiu cǎ insist foarte mult cu acest subiect dar cred cu tǎrie cǎ moda strǎzii reprezintǎ cel mai bine o nație, așa cum felul în care ne îmbrãcãm, individual, vorbește cel mai bine despre personalitatea  sau statutul nostru social. Exclud complet parveniții și mitocanii care economisesc leafa pe un an și-și cumpãrã haine casual de la Versace, Dolce și Gabbana sau Gucci. Ceea ce nu știu ei este cã   NU toate brand-urile exceleazã  în materie de casual, prêt a porter sau haut couture. Cazul brand-urilor menționate mai sus care exceleazã doar în HAUT COUTURE.
Revenind la moda strãzii, am fost complet impresionatã de stilul vestimentar al oamenilor din Londra(mã așteptam sã vãd show-uri de modã pe stradã însã anumite ținute mi-au depãșit așteptãrile). Acesta depinde foarte mult, ca și în România, de zona în care mergi. De pildã, la periferie, oamenii sunt îmbrãcați simplu, fãrã imaginație, dar urmând un oarecare cod al bunului gust. Pânã la urmã, calitatea ține și de simplitate. Îi exclud pe negri și pe indieni care n-au nicio regulã când vine vorba de bun simț atât civic cât și vestimentar.Şi sunt teribil de mulți în Londra.Pot spune chiar cã englezii au devenit o minoritate.
Chinezii, japonezii și nu în ultimul rând, englezii, sunt cei mai bine îmbrãcați, cei mai atenți cu imaginea lor. Sunt plini de fantezie și nu ezitã sã combine culorile, lucru care se întâmplã mai rar pe la noi. Notabil este cã nu am vãzut pe niciunde haine VERSACE, GABBANA, ARMANI, bla bla, dar nici t-shirt-uri ori geci made in China cu sigle gen “RICH, PUTA MADRE”, etc.
Recunosc cã m-a șocat nitel sã vad un pici de vreo zece ani îmbrãcat absolut fantastic, cu o atitudine covârșitoare care… scotea bani de la un bancomat. Puștiul era  foarte casual, cred cã dacã era mai înalt îl confundam cu David Beckham. Avea șlapi în picioare, jeansi Calvin Klein, un t-shirt gri american style și un fes boho alb. Afarã de haine, avea , așa cum am menționat mai sus,ATITUDINE, sarea și piperul oricãrei ținute branduite sau nu.
Concret, ce se poartã la Londra? Se poartã culori intense, accesorii definitorii în combinație cu tinute simple, Ray Ban- Aviator și Wayfarer, Balenciaga, Hermes, Mini Cooper ( aviz purtãtorilor de Q7 din România), bunul simț, amabilitatea, corectitudinea și studenții dornici de job-uri part time, indiferent de câstig. Iarãsi, aviz studenților români care nu muncesc pe 600 de ron pentru cã, nu-i așa, cu o floare nu se face vilã-n Primãverii.
www.auravorbesteprostii.wordpress.com

http://www.exploremag.ro

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s