Chelsea-CFR

Nu cu mult timp in urma, am primit, prin posta, biletul pentru meciul dintre Chelsea si CFR Cluj. Mai am de asteptat o saptamana si jumatate pana cand meciul va fi disputat dar cred ca merita. Trebuie sa fie un sentiment extraordinar sa fii departe de casa, sa mergi pe stadion, sa-ti sustii echipa favorite si sa faci parte din sustinatorii echipei adverse. Un adevarat bungee-jumping emotional.

Foarte multi oameni cred ca fotbalul este un sport superficial si ca in interiorul conceptului se afla numai jocuri de interese. Eu cred ca si ei, la randul lor, privesc lucrurile intr-o maniera superficiala. Analizeaza aparentele, accentueaza partile negative ale OAMENILOR din fotbal si cunosc nume de fotbalisti doar pentru ca se numara printre cele cateva sute de milioane de romani,englezi, francezi, chinezi care citesc tabloidele.

Da, da…  noi romanii avem impresia ca numai noi ne complacem in prostul gust promovat de tabloide, ca numai noi ne bucuram cand auzim ca Britney Spears s-a ingrasat cu cinci kilograme sau ca Victoria Beckham are o acnee pronuntata.  Englezii, de pilda, sunt si ei  adevarati devoratori de tabloide, ca drept dovada ca ziarul THE SUN ajunge sa vanda si cate doua milioane de exemplare pe zi. Cu toate acestea, tabloidul THE SUN nu se compara cu LIBERTATEA, CLICK sau CANCAN,cel putin nu in ce priveste felul in care este scris. Un sondaj recent, realizat chiar de Institutul Cultural Englez sustine ca tabloidele britanice folosesc la fel de multe neologisme si un limbaj la fel de elevat precum cel promovat in ziarele serioase.

Revenind la fotbal, personal, cred ca oamenii din fotbal au psihologii aparte, foarte interesante de studiat. De altfel, cred ca fiecare sportiv detine cateva atu-uri, mai putin intalnite la oamenii de rand, dobandite chiar prin prisma sportului pe care il practica. In primul rand , SPIRITUL DE INVINGATOR. Suna idealist… dar in viata, cei care au reusit au fost mereu convinsi ca sunt niste invingatori.

Pe scurt, meciul Chelsea-CFR Cluj inseamna pentru mine o confruntare spumoasa intre doua stiluri diferite de a face fotbal dar si doua concepte diferite in ce priveste spiritul de invingator. Iar CFR-ul a demonstrat ca IMPOSSIBLE IS NOTHING.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s