All I want for Christmas is…

Auravorbeșteprostii

All I want for Christmas is…

publicat in Explore*-decembrie 2008

Citeam de curând cartea Pr-ului Mihaela Nicola, mai précis capitolul în care vorbește despre influenţa publicitãții asupra celor mici. Puștii din Anglia, de pildã, iși doresc de Crãciun mai multe jucarii decât puștii din Suedia și asta pentru cã cei dintâi sunt înca victimele reclamelor televizate. În ceea ce-I privește pe suedezi, aceștia au început sã cenzureze spot-urile publicitare care promoveazã jucãrii și alte bunuri materiale destinate copiilor.
Din punctul meu de vedere, și spot-urile publicitare destinate celor mari ar trebui, într-o oarecare mãsura, interzise. Mai ales publicitatea mascata pe care majoritatea publicațiilor o fac anumitor produse. Câte dintre “fetele de oraș” ar mai ști ce-I aia o geantã Hermes, o geanta Balenciaga și cine știe ce alte finețuri fashioniste cu iz de opulențã și snobism. Mai ales cã majoritatea studentelor la drept, ASE, psihologie și jurnalism preferã sã citeascã tabloide ,în loc sã mai punã mâna pe-o carte, mãcar din când în când.
Şi-acum, sã vã spun ce-mi doresc eu de Crãciun! Şi luaţi în considerare faptul cã  nu m-am mai uitat de ceva vreme la televizor, locuiesc într-o zonã unde singurele magazine pe care le vãd sunt cele alimentare ( asta chiar este o problemã pentru mine) și, de cele mai multe ori,duc grija zilei de mâine.Apropo de economie și de criza financiarã, am un coleg de grupã japonez care nu poate merge acasã de Crãciun pentru cã tatãl sau a pierdut enorm de mulți bani la bursã și, din oameni bogați, au ajuns sã nu-și permitã sã plãteascã un bilet de avion dus-întors Londra-Tokio.
Trecând peste aspectele materiale, de Crãciun, îmi doresc una bucatã japonez/thailandez/chinez/coreean/taiwanez- baieţii asiatici sunt incredibil de frumoși, discreți, fini și atenţi cu igiena personalã.Unde mai pui cã sunt extrem de atașați de familie, nu ca marea majoritate a vest-europenilor, sunt sinceri , modești și cu picioarele bine înfipte în pãmânt.
Şi da, sunt o aparitie excentricã, asta pentru fetele cochete care-și fac veacul în club-uri divine și care au nevoie de accesorii masculine.
N-am scris întâmplãtor despre cadoul meu de Crãciun ci pentru cã știu cã însuși Moș Crãciun citește revista Explore*. Dupã ce a citit articolul trecut, m-a sunat sã mã întrebe dacã am votat, așa cum am promis.
Ne reauzim în 2008, sã votãm și-un președinte!
www.exploremag.ro

Anunțuri

4 gânduri despre &8222;All I want for Christmas is…&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s