Tara lui Piturca-Voda

– material publicat in Explore*. Aprilie, 2009

Am asistat la o promovare agresivă, cel puţin din partea televiziunilor, a meciului România-Serbia. Toatã lumea a vorbit despre asta de parcã echipa naţională încã mai este capabilã sã facã surprize plãcute. Iar Mutu e, vezi Doamne, bunul samaritean, salvatorul, Maradona din Carpaţi, Pele de la Piteşti, Adi Minune.
Mi se face tare silă! Şi-o sã vã dau câteva argumente.

Cum poate un selecţioner de echipã naţionalã să nu-I ia în lotul naţional pe golgeter-ul campionatului intern ori pe alţi câţiva jucători fenomenali din România ? Ce folos mai au alde Bănel la Steaua ori Cociş, Codrea , Ovidiu Petre şi alţii selecţionaţi la naţională? Ce folos mai are Piţurcă, de fapt ? Eu l-aş da afară în şuturi, l-aş trimite la amantă să vedem din ce îi mai cumpără Ralph Lauren-uri şi Range Roavere şi l-aş scuipa în ochi pentru toate afacerile nesimţite pe care le face cu Becali, în detrimentul echipei naţionale.

Echipa României nu merită Bănei, Cocişi ori Codri. Echipa naţională merită şi un Costin Lazăr, un Ionel Dănciulescu, îl merita şi pe Trică în anii când era genial la CFR CLUJ, un Bratu, jucători care ar fi dat orice numai să joace mondiale şi europene, aşa cum jucau, demult, mentorii lor din Generaţia de Aur.Echipa naţională de astăzi e plină de fiţe, orgolii ieftine şi jemanfichism cu carul. Şi-atunci, de ce m-aş uita eu român la nişte imbecili, la nişte mizerii de oameni care nu apar pe teren decât să-şi arate noul tatuaj şi noua tunsoare, care joacă fotbal doar pentru a-şi trimite tuta în Dubai şi a-şi atârna la mână şapte ceasuri de firmă, un fel de a ascunde murdăria şi prostia sub preş.

România nu are un Beckham, România are câteva sute de copii ieftine. Nu mai spun de Victorii Beckham. Dar diferenţa este cã Beckham e lovit cu gheata-n cap când nu e demn de terenul de fotbal pe când dacã strigã cineva la Mutu, îi sare-o ţarã-ntreagã-n cap de parca Mutu e Iisus şi a coborat din avion la Bucureşti să ne salveze pe noi, amãrâţii.

Meciul cu Serbia a fost o mare bãtaie de joc. Mã tem cã şi meciul cu Austria va fi la fel. Tocmai a început, mi-e ruşine că-mi pasă!Mi-e ruşine că în loc să vad un film bun ,mă uit la meci. Ca orice român, încã mai trãiesc cu speranţa că se poate.

http://www.exploremag.ro

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s