Cinci motive pentru care merita sa studiezi la Londra!

– articol publicat in editia din luna August 2012 a revistei Explore*

E vara si-i frumos acasa. Weekend-uri prelungite, cu briza marii si-a unui Breezer de la Bacardi, party de la apus si pana la rasarit, griji si probleme zero.Cam asa arata verile din Romania, dupa luni bune de ploi intense si coafuri care nu rezista, pe-acolo, pe la Londra.

Chiar daca sunt in vacanta, m-am gandit sa scriu un articol serios in care sa dezvolt cateva motive pentru care merita sa pleci la Londra, ca student. Primesc zilnic e-mail-uri sau intrebari pe blog-ul personal, de regula raspund in timp util,de multe ori uit si-mi pare rau. Si pentru ca Explore* imi ofera ( nici eu nu stiu de ce) onoarea sa am lunar o pagina de spatiu numai si numai pentru mine, m-am gandit si la voi, astia cuminti de-ati luat BAC-ul si-aveti ganduri serioase de duca.

1.Daca ai peste 9 la BAC, cunostinte de limba engleza certificate cu Toefl, Cambridge sau IELTS, te poti gandi sa optezi intre una din universitatile orasului de pe Tamisa. Gandeste-te c-ai fost un elev bun, ti-ai facut sarguincios temele pentru acasa si meriti sa schimbi aerul poluat si tara asta populata si politic revoltata, pam pam!

2. Important este sa ai in vedere costurile vietii din Londra. Afara de cei zece mii de lire sterline pe care trebuie sa-I investesti in fiecare an de studiu, nu uita si de costurile cotidiene. Transportul, chiriile si chiar cheltuielile strict necesare nu sunt de neglijat. Adauga cel putin o mie de lire sterline pe luna, asta daca este cumpatat, pe lista economiilor tale.

3. Nu-ti face griji, te vei acomoda! Oamenii sunt politicosi, chiar daca n-or sa te primeasca tocmai cu paine si cu sare. Te sfatuiesc sa locuiesti intr-un residence hall unde sa cunosti studenti ca tine, cu care sa-ncinzi cate-o petrecere si care sa-ti mai dea cate-un sfat vis-à-vis de examene si proiecte. Da, va trebui sa mai si-nveti.

4. Soho si-am spus tot. Cele mai frumoase petreceri din studentia mea poarta numele de Soho. Un spectacol stradal de oameni cu atitudine,relaxati, fara complexe care vor doar sa se simta bine!

5. Indiferent ce planuri ai de viitor- de pilda, eu ma voi intoarce in tara- o diploma de Londra are o prestanta fabuloasa, oriunde in lume. Si-afara de-o hartie, vei castiga experienta pe care nicio scoala din Romania, din pacate, nu va putea sa ti-o ofere, vreodata. In plus, vei fi motivat sa lupti pentru un viitor mai bun.

 

Sunt  mandra cand studenti de la mine de la facultate, de origine romana creeaza haine pe care le poarta Lady Gaga in concerte. Ma simt flatata sa stiu ca anul trecut, o absolventa din Romania a fost ofertata de BBC sa lucreze pentru programul PANORAMA si-a terminat studiile cu nota maxima. Astept ziua-n care romanii din UK vor avea doar aceasta reputatie. Voi aveti sansa sa le-aratati spalacitilor ca nu suntem tigani, c-avem IQ-ul mai mare decat contul lor din banca si ca puteti duce mai departe visele neimplinite ale parintilor vostri, cei care au suferit intr-o Romania comunista si care, in continuare, se lupta cu-n sistem departe de a fi capitalist.

Let’s face it, Romanian people do it better!

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s