Tata…

Imi place sa vorbesc despre tata. Imi place sa scriu despre tata. Cine nu are un tata ca al meu, sa-si cumpere. Ii imprumut io bani.Pe el nu-l imprumut.

Cand eram mica, n-aveam nimic. I-o chestie pe care-o stie toata lumea si despre care-mi place sa vorbesc. Pentru ca, astfel, ii dau exemplu pe parintii mei. Niste oameni care-au pornit de jos si-au construit prin munca si determinare niste chestii. N-au avut un mami bun, un tati de zahar sau vreun ajutor venit din ceruri, de la Zana Maseluta. Nu cred c-am mai scris asta dar, cand eram mica visam sa am sapun lichid in casa. Vorbesc aici de anii ’90, abia aparuse pe piata si mi se parea o smecherie.Da’ noi nu ni-l permiteam. Cand mergeam la gradinita, aveam sticluta mea cu apa. N-avea apa-n ea. Mama se straduia zilnic sa-mi cumpere Fanta. Da’ numai o sticla de 250 de ml pe care-o turna, in fata magazinului, in bidonu’ de jumate. Nu erau bani si-ntelegeam asta. Am fost educata sa ma multumesc cu putin si sa apreciez ce am. Uneori bateam din picior ca vreau Skittles da’ micuta cum eram, ma calmam instantaneu ! Si-mi amintesc si-acum durerea din ochii lor ( devin patetica, stiu) cand imi spuneau ca nu se poate.
Anii au trecut si oamenii astia doi si-au spus asa :”Ne desasim conditia. Muncim si facem lucruri. Nu dormim nopti, nu dam pe-acasa cu zile, construim ceva nu pentru noi, pentru copilu’ nostru. Vrem ca el sa aiba ceea ce-si doreste, poate si mai mult”. De la tata am invatat ca-n viata-i vorba despre fapte, nu si vorbe. D-aia tata nu comunica prea mult cu mine. In aroganta lui perpetua, m-antreneaza pentru viata. Imi spune ca-s un nimeni si-un nimic da’ el nu simte asta. A fost si el un nimeni si-un nimic si stie sentimentu’.In viata, nu te menajeaza nimeni. Numai asa poti construi, poti invata sa cresti. Si tata-i, clar, modelu’ meu de viata. Cand voi fi mare, am in plan sa fiu ca el..

sampanie

Foto: Aura Dajbog

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s