Cronica Carcotasilor

M-a pasionat dintotdeauna televiziunea. Pana sa plec din tara, mai ales in perioada-n care eram la scoala generala, eram un aspirator de emisiuni, stiri, citeam toti ziaristii vremii si ma interesa cum si-au inceput cariera, cat de capabili sunt, cat de talentati sunt si cum vor trece testul vremii. Ba chiar am intalnit, recent, o tipa misto, fondatoarea unei scoli de leadership din Romania ( vream sa mentionez asta ca sa sa arat cat sunt de mandra ca am cunoscut un om atat de implicat si devotat pasiunii sale) care mi-a spus „Aura, n-am intalnit niciodata o persoana atat de pasionata si care stie atatea lucruri despre formate de emisiune, ziaristi si Media”. Pai da. Am cam crescut cu treaba asta-n sange. Pot sa aberez ore, zile, luni si ani despre ce formate de televiziune merg, despre piata de Media din Romania si Vest, despre, despre si iar despre.
Ca sa cut to the chase, vream sa scriu aici despre Cronica Carcotasilor. Am citit azi ca s-a dus dracu’ si ma gandeam la emisiunea-n sine, perioada-n care a avut ea succes si de ce decizia lui Gainusa e cea mai potrivita ever. Formatu’ asta si-a facut treaba in perioada 2000-2005 asa. Ma surprinde, totusi, ca pe-o piata ca a noastra, unde publicu’ se satura repede si producatorii nu au curaj sa investeasca in formate noi si novatoare de teama ca publicul va fi reticent si nu se va uita, a rezistat atata vreme. Bine, eu sunt convinsa ca de vreo 4-5 ani, lucrurile au involuat, rating-urile au scazut si show-ul n-a mai fost ce era demult. Gainusa a parasit o corabie aproape inundata. Nu inundata de tot dar undeva pe-acolo. Nu vad unde e problema. Repet, nu traim in America unde Jay Leno, Larry King sau altii de teapa lor fac audiente maxime cu aceleasi formate zeci de ani la rand. Big Brother in UK a rezistat vreo 10-11 ani. La noi doar un sezon ca al doilea nici nu merita mentionat. Publicul din Romania vrea noutati, se satura, se plictiseste. We don’t settle, we want more.
Nu intamplator, am pus pozele astea doua. Cu „Trialoguri carcotase”, prima carte lansata de Gainusa si sustinuta de-ntreaga echipa. Am si cartea asta acasa. Personal, il iubesc si-l admir pe Mihai Gainusa. El a fost boemu’ si artistu’ din poveste, omu’ cu cuvintele la el, in timp ce Huidu a fost business oriented-u’ din grup. Au facut o echipa buna niste ani buni. Era cazu’ sa se termine. Societatea se schimba, trend-urile la fel. Nasol ca-ncep si astia cu scandalu’. E pacat. Mereu se ajunge la trendu’ social de astazi. La scandal…

auracarcotasi

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s