Je (ne) suis (pas) Charlie!

Nimic nu justifica terorismu’. Cum nimic nu justifica rasismu’ si felul in care oamenii sunt judecati dupa religie, sex, nationalitate sau rasa. Au murit 12 oameni anu’ asta si-o lume-ntreaga e-n stare de soc. Au murit mii de oameni in urma atacurilor de genul si statele-n care democratia predomina n-au inteles ceva: sunt momente-n care e bine sa taci. Sa renunti, sa pleci capul. Sau macar sa ai bun simt si sa-ti afisezi adevaratele interese!
Sa luam exemplul Coreei de Nord si-a filmului The Interview. Sa ne uitam la razboiul tacit dintre rusi si americani. Sa vorbim despre adevaratele interese nu despre democratie si dreptul la libera exprimare. Sa vorbim despre americani care vor niste gaze naturale si-un car de petrol, nu sa ofere dreptul rusilor de rand sa se exprime. Sa vorbim despre interesul lor la armele nucleare detinute de Coreea de Nord, nu la marinimia lor vis-a-vis de robia coreenilor de rand, sa analizam in ansamblu niste lucruri si sa nu ne lasam manipulati de doctrina ‘roz’ a americanilor si-a vesticilor, in general.
Eu n-am pareri legate de politica externa pentru ca, guess what, sunt un nimeni! Cum suntem noi toti, de altfel. Adevaru’ e ca informatia care ajunge la noi e aia special conceputa sa ne manipuleze putin. Sau putin mai mult. Nu, terorismul nu e ok! Orice act violent merita pedeapsa cu moartea! Orice act impotriva exprimarii libere merita pedeapsa cu moartea. Antenele merita pedeapsa cu moartea ca-si permit INCA sa vorbeasca urat despre diaspora si sa blameze eforturile romanilor care-au stat la coada o zi-ntreaga si n-au reusit sa voteze! Da’ nici nu pot sa fac parte din pleiada de oameni care nu vad copacii de padure si se victimizeaza de zor. Terorismul nu e ok. Dar hai sa vedem si ce-l genereaza la nivel global si cum putem sa schimbam lucrurile, in ansamblu. Suntem in 2015. Cre’ c-am evoluat destul incat sa n-ajungem la razboi iar…

10659175_10152621211447939_5525153326524173185_n

Photo: Aura Dajbog

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s